Columns
Residents' Association Image

Residents' Association

The parking dilemma?
Read more >>

Business in Southbank Image

Business in Southbank

Apartment living made easy
Read more >>

Owners Corporation Law Image

Owners Corporation Law

Not all liability policies are created equal
Read more >>

Federal Politics Image

Federal Politics

Maintaining commercial ties with China
Read more >>

We Live Here Image

We Live Here

Short-stays behind property price pain
Read more >>

Southbanker Image

Southbanker

A jack of all arts
Read more >>

History Image

History

ASBESTOS!!
Read more >>

Skypad Living Image

Skypad Living

Activating vertical villages
Read more >>

Health and Wellbeing Image

Health and Wellbeing

Soups, salads, patience and supplements
Read more >>

Councillor Profile Image

Councillor Profile

The making of a lord mayor
Read more >>

Pets Corner Image

Pets Corner

Rocket to the city
Read more >>

Southbank Fashion Image

Southbank Fashion

Spring racing in Southbank
Read more >>

Street Smarts Image

Street Smarts

Power Street – Southbank
Read more >>

Letters Image

Letters

Biased on school name
Read more >>

An artistic unveiling

09 Feb 2017

An artistic unveiling Image

Developer Mirvac has officially opened 2 Riverside Quay two months ahead of schedule complete with an eye catching public art installation by local artist Britt Salt.

The former car park has been transformed into a 21-storey office building, which 2200 PwC employees now call home. Fender Katsalidis architects will also move into the remaining floor from its current home at Eureka Tower in March.

The project is part of Mirvac’s revitalisation of the public space at Riverside Quay, which will also feature upgraded open space, as well as dining and retail offerings.

And in a further effort to transform the precinct, the developer commissioned artist Britt Salt to create a giant transparent art installation, which wraps around the car park at the building’s base.

While possessing a strong background in architectural art and design, Ms Salt told Southbank Local News the project was her first public installation of a major scale.

She said she had relished working within the project’s unique engineering boundaries, while also having the opportunity to put her creative skills to use on such a prominent riverside building.

“Mirvac wanted something that was going to disguise the car park but somehow be three dimensional, however they only had 30cm from the edge of the building out to the boundary of the site to be able to do that within,” she said.

“30cm over eight-storeys isn’t a lot to play with but this was the brief: make it sculptural, work within the boundaries and it had to be functional and allow air flow through to the car park.”

“It was great working with engineering boundaries like that as well as trying to deliver something that was going to be visually engaging and interesting.”

Stay in touch with Southbank. Subscribe to FREE monthly e-Newspaper.

You must be registered with Southbank Local News to be able to post comments.
To register, please click here.